A New Book of Middle Eastern Food av Claudia Roden
Produktbeskrivelse
Claudia Rodens 'A New Book of Middle Eastern Food' er en uunnværlig kokebok og guide til de rike og eksotiske oppskriftene fra Midtøsten. Med en nøye innsamling av oppskrifter som er både tilgjengelige og moderne, tar boken leseren med på en kulinarisk reise gjennom en verden av smaker fra Syria, Libanon, Egypt, Tyrkia, Hellas og Marokko. Roden er kjent for å ikke bare presentere matretter, men også for å veve sammen de kulturelle tradisjonene og historiene som omgir dem. Boken inneholder over 500 oppskrifter, hver av dem ledsaget av sjarmerende historier, minner og kulinarisk visdom. Her finner du en fristende variasjon av retter, inkludert: varme fylte vinblader, søt og sur auberginesalat, kjøttboller med squash, persisk lam og marokkansk tagine med frukt. Denne boken er ikke bare en kokebok, men en feiring av Midtøstens rike matkultur, som har fått stor anerkjennelse fra blant annet Yotam Ottolenghi og Nigella Lawson.