I århundrer har ølkulturen i Danmark vært preget av sure og svake brygg. Først i 1847, da brygger Jacobsen introduserte bajeren, fikk landets værtshus muligheten til å servere en smakfull og kraftigere øl. Denne nye øltypen, som raskt ble en favoritt blant kjøbenhavnerne og spredte seg til resten av landet, trakk inspirasjon fra moderne bryggeteknik fra Bayern. Metodene som ble anvendt, inkluderte lavere temperaturer, humle, lengre lagringsprosess og en ny type gjær, som alle bidro til å heve kvaliteten. Ølens inntak har også utviklet seg betraktelig, fra vikingene som drakk i felleskap over boller, til middelalderens mer hverdagslige forbruk, og frem til dagens trendy mikrobryggerier hvor hipstere nytter øl i mindre mengder. Bli med Allan Leth Frandsen, ølentusiast og vicedirektør i Den Gamle By, på en spennende pubcrawl gjennom Danmarks rike ølhistorie. Skål og velkommen til en reise gjennom malt og humle!