I sin debutkokebok deler den anerkjente kokken Angela Dimayuga sin passion for filippinsk mat med hjemme-kokker. "Filipinx" inneholder 100 dypt personlige oppskrifter – mange av dem retter som definerer hjemmet for Angela Dimayuga og over fire millioner mennesker av filippinsk avstamning i USA. Boken skildrer historien om hvordan Dimayuga vokste opp i en innvandrersfamilie i Nord-California, trente i restaurantkjøkken i New York City – hvor hun lærte å lage alt fra bistroretter til asiatisk-amerikansk mat – før hun vendte tilbake til sine røtter. Der oppdaget hun i familiens hjemmelagde matlaging den samme intense oppmerksomheten på detaljer og teknikk som hun hadde funnet i fine dining. I denne boken gir Dimayuga en ny vri på klassiske retter: adobo, kanskje den mest kjente filippinske retten utenfor Filippinene, er tradisjonelt basert på en trinitet av soyasaus, eddik og hvitløk – alle kjente basisvarer – men med tilsetning av kokosmelk, eddik og olje, får retten en luksuriøs og silkeaktig konsistens; ribeye-biffer tilfører ekstra rikdom til bistek, som glitrer i smør.