I 'Salad Freak' tar Jess Damuck, personlig salatkokk for Martha Stewart og den selverklærte 'Bob Ross av salater', leserne med på en smakfull reise gjennom over 100 inspirerende oppskrifter. Denne boken er en hyllest til både de som elsker å lage salater og de som ønsker å omfavne sitt eget salatfreak. Damuck viser hvordan man kan gjøre salater til mer enn bare tilbehør; med de rette oppskriftene vil leserne lengte etter å spise salater til hvert måltid uten å gå lei. Ved å leke med farger, teksturer, former og selvfølgelig smaker, viser hun at det å lage mat kan være både meditasjonsfylt og morsomt. Oppskriftene hun deler, som for eksempel Citrus Breakfast Salad, Tea-Smoked Chicken and Bitter Greens Salad, Caesar Salad Pizza Salad, og Roasted Grapes, Ricotta, Croutons, and Endive Salad, er ikke bare solide nok til å utgjøre et måltid hele året, men også allsidige nok til å kunne inngå i et større måltid. For Damuck er den perfekte salaten en balansert opplevelse i hver bit, hvor noe syrlig kan få kinnene til å prikke.