Vin er tradisjonelt definert ut fra opprinnelsesland eller region, farge (rød, hvit, rosé) eller stil (stille, musserende, fortifisert). De siste årene har imidlertid vin også blitt definert etter hvordan druene er dyrket og hvordan vinen er laget, med en tydelig skillelinje mellom moderne, kjemisk vinproduksjon og kjemikaliefri, organisk eller naturlig tilnærming. Nå ser noen av verdens mest anerkjente vinprodusenter — fra Bordeaux til Barossa, og Chablis til California — stadig mer på biodynamikk som den optimale metoden for kvalitetsvinproduksjon. "Biodynamic Wine" forklarer presist og klart teorien bak biodynamikk, hvordan denne metoden skiller seg fra organisk dyrking, og hvordan vinprodusenter over hele verden — fra eksklusive Bordeaux-slott til mindre, less kjente familieeiendommer — praktiserer biodynamikk. Bruken av biodynamiske prinsipper varierer ofte betydelig basert på vinens stil, lokalt terroir, værforhold, og til og med månefaser, noe som gir en fascinerende dybde til vinopplevelsen. Biodynamisk vin er en omfattende guide til denne innovative og bærekraftige tilnærmingen til vinproduksjon.