Madeira er en unik vin med en egenart som skiller seg fra mange andre vinprodukter. Mens varme og luft ofte fører til at andre viner forringes, spiller disse faktorene en avgjørende rolle i modningen av Madeira-vinene, som resulterer i distinkte og fascinerende smaksopplevelser. Gjennom flere tiår, i enkelte tilfeller over ett århundre, utvikles viner som er nærmest ubrytbare og forblir stabile i mange måneder, og til og med år, etter åpning – en stor fordel for de som verdsetter eldre vin av høy kvalitet. For mer enn tretti år siden ble Richard Mayson bergtatt av sjarmen ved å smake på historien gjennom disse vinene. Siden den gang har han opparbeidet seg en omfattende kunnskap, som gjør ham i stand til å skrive en autoritativ bok om den moderne verden av Madeira-vin. Å ta i bruk historiske kilder er essensielt når vi diskuterer vinene som lanseres i dag, ettersom mange av dem har røtter fra en svunnen tid. Boken «Madeira» tar oss med på en reise gjennom øienes og vinens historie, samtidig som den utforsker de geografiske og klimatiske påvirkningene. Kapitlene som omhandler vinmarkene og vinproduksjonsteknikker er også oppdatert for denne utgaven.