Rosé-vin har opplevd en enorm vekst i salg de siste tjuefem årene, og er spesielt populær blant yngre vininteresserte. Denne økningen i popularitet kan sees i lys av en generell trend mot alt som er rosa. Mens mange oppfatter rosé som fersk og lettdrikkelig, avdekker Master of Wine Elizabeth Gabay en mer kompleks og fascinerende side av rosé i sin bok. Her gir hun oss et dypdykk i historien bak rosévin, samt en grundig gjennomgang av druesorter og vinproduksjonsmetoder. Gabay tar oss deretter med til de ulike vinregionene, og introduserer oss for historiske viner som Tavel, Cigales og Rosé d’Anjou. Hun fører oss videre til hjertet av revolusjonen: Provence. Denne regionens lyse viner har blitt selve symbolet på stil, med vingårder eid av Hollywood-stjerner og viner som Garrus som selges til premiumpriser. Utviklingen har ført til en økende interesse for de unike egenskapene hos rosévin, og Gabay viser oss at disse vinene kan være like komplekse og gripende som deres røde og hvite motparter.