Boken "The Wines of Australia" tar leseren med på en fascinerende reise gjennom Australias vinhistorie, som strekker seg tilbake til nesten 250 år siden, da den første flåten ankom i 1788. Bare 40 år etter, ble Hunter Valley i New South Wales etablert som den første kommersielle vinregionen. Allerede på 1850-tallet begynte små mengder vin å bli eksportert til Storbritannia. I moderne tid har australsk vin vært kjent for sine forsterkede vintyper inspirert av Port og Sherry. Disse stilene dominerte vinmarkedet i flere tiår. Men fra midten av 1990-tallet begynte nesten alle druer å bli brukt til bordvin, noe som gjorde Australia til den sjette største vinprodusenten globalt. Med sine livlige, variert uttrykk og rimelige priser har australske viner introdusert nye generasjoner av vinelskerne til vinens gleder. Vinens popularitet har svingt gjennom årene, men eksperimentering og innovasjon, sammen med utforskningen av nye regioner, har skapt en stille revolusjon og utfordret tradisjonelle oppfatninger om hva som er mulig. Gjennom "The Wines of Australia" deler sommelier Mark Davidson sine erfaringer og smaksprøver fra disse nye vinregionene, og gir en dypere forståelse av blant annet de forskjellige druetypene og vinproduksjonsmetodene som har formet dette dynamiske vinlandskapet.