Vinproduksjonen i Hellas har en historie som strekker seg over mer enn fire tusen år. Likevel er gresk vin fortsatt for mange forbundet med den enkle retsinaen de smakte på tavernaene som turister. I detteverket argumenterer Master of Wine, Konstantinos Lazarakis, for at det ville være en stor feil å avskrive gresk vin på denne måten. I dag kan man oppdage et mangfold av varierte og livlige viner – til og med retsina, når den fremstilles av boutique-produsenter, er verdt å gi en ny sjanse. Fra foten av Olymp til sletten i Thessalia, samt de utallige øyene, har hver vinmark i Hellas sine egne utfordringer, historier og druesorter. Terroir i Hellas går imidlertid langt utover jordsmonn og klimatiske forhold; det stammer fra kulturarven i landet og ånden til et folk hvis forfedre til og med æret en gud for vin. 'The Wines of Greece' begynner med en oppsummering av Hellas' vinhistorie, geografi og druesorter. Boken utforsker også alle de forskjellige reaksjonene fra vinprodusenter og vinmakere, noe som gir leseren en dypere forståelse av dette fascinerende vinlandet.