New Zealands vinindustri har opplevd en bemerkelsesverdig vekst de siste tretti årene, og verdens vinelskere har særlig fått øynene opp for de karakteristiske Sauvignon Blanc-vinene fra Marlborough-regionen. Men vinproduksjonen i New Zealand strekker seg langt utover de sprudlende hvite vinene fra den nordlige delen av Sørøya. I boken "The Wines of New Zealand" tar Master of Wine Rebecca Gibb oss med på en vinreise gjennom Aotearoa ('landet med den lange hvite skyen') og gir oss en grundig innføring i det mangfoldet av viner som produseres på de to øyene i en av verdens mest sørlige vinproduserende nasjoner. Gibb begynner med å utforske historien om vinproduksjon i New Zealand; de første druene ble plantet for over 200 år siden, men det er først nylig at landet har innsett sitt fulle potensial. Boken gir oss deretter en oversikt over klimaet i New Zealand og de ledende druesortene, inkludert 10 'må-prøve' viner for hver sort. De viktigste vinproduserende regionene blir grundig omtalt, fra Northland, den nordligste og varmeste regionen, som tilbyr fyldige Chardonnays og rike.