Den italienske regionen Piemonte er med rette kjent for sine berømte viner Barolo og Barbaresco. Arealet som dyrkes med Nebbiolo, den eneste druesorten i begge DOCG-vinene, har økt dramatisk de siste femti årene, samtidig som plantingen av andre druesorter har avtatt. Men Piemonte har mye mer å by på enn disse kjente vinene. Med en imponerende mengde lokale druesorter, ikke mindre enn 60 forskjellige appellasjoner og et variert utvalg av vinstiler, er Piemonte et paradis for vinelskere og -oppdagere. I boken "The Wines of Piemonte" utfordrer den erfarne vinpedagogen David Way leserne til å utdype sin forståelse av de piemontesiske vinene de allerede elsker, som Barolo og Barbaresco, samt å oppdage flere av regionens mindre kjente skatter. Way begynner med å sette vinene i kontekst ved å gi en oversikt over regionens historie, geografi og klima. Han introduserer deretter leserne for de innfødte druesortene som gir de karakteristiske vinene fra denne regionen - inkludert mindre kjente varianter.