Sør-Afrika er den åttende største vinprodusenten i verden, og vinindustrien i landet er blant de eldste i den nye verden. I dag er den en av de mest dynamiske bransjene globalt, preget av både kompakthet og mangfold. Den siste tiårsperioden har en ny generasjon vinmakere revitalisert både århundregamle eiendommer og nystartede boutique-merker. "The Wines of South Africa" starter med å introdusere leserne for historien bak sørafrikansk vin, med fokus på ankomsten av nederlenderne og grunnleggelsen av det som senere skulle bli Cape Town. Clarke analyserer deretter den nåværende vinindustrien i Sør-Afrika, inkludert de geologiske, geografiske og klimatiske forholdene som former og muliggjør produksjonen av sørafrikansk vin. Han beskriver de mest betydningsfulle druesortene og vinstilene, og gir en oversikt over det brede spekteret av viner som produseres. Boken tar også for seg den nåværende infrastrukturen i bransjen, med særlig vekt på rollen til svarte og fargede mennesker i vinindustrien siden slutten av apartheid. Bokens innhold gir et grundig innblikk i de sentrale utfordringene industrien står overfor i dag.