Boken "Oncology Nutrition for Clinical Practice" er en omfattende ressurs skrevet og gjennomgått av registrerte kostholdseksperter som spesialiserer seg på onkologi. Utgitt av Oncology Nutrition Dietetic Practice Group, gir denne oppdaterte andre utgaven både evidensbasert og erfaringsbasert informasjon som er nyttig i klinisk praksis. Boken tar for seg ernæring gjennom hele kreftforløpet, fra karsinogenese og forebygging til behandling, overlevelse og palliativ omsorg. Alle stadier av Ernæringspleieprosessen er dekket. Den andre utgaven inkluderer kapitler om ernæringsscreening, vurdering, diagnose og behandling av ernæringsrelaterte symptomer, samt intervensjon og oppfølging gjennom medisinsk ernæringsterapi. Boken belyste også de ernæringsmessige effektene av ulike kreftbehandlinger, inkludert kjemoterapi, immunterapi og strålebehandling. I tillegg finner vi tretten kapitler som dekker medisinsk ernæringsterapi for spesifikke kreftområder, inkludert et nytt kapittel om hematologiske maligniteter.