Historien om Ladurée begynte i 1862 da Louis Ernest Ladurée åpnet et bakeri i hjertet av Paris, på 16 rue Royale. I 1872, etter en brann, ble det lille bakeriet til en konditori, dekorert av Jules Cheret, en anerkjent maler og plakatdesigner fra den tiden. Jeanne Souchard, som var Ernest Ladurées kone, fikk ideen om å kombinere det parisiske kaféet med konditoriet, noe som resulterte i opprettelsen av en av de første tesalongene i Paris. I 1993 ble Ladurée kjøpt av Francis og David Holder, og etablerte seg raskt som en av de mest kjente gourmetadressene i Paris, med sitt berømte 'macaron' som emblem. I 1997 åpnet Ladurée en tesalong/restaurang på den prestisjetunge Champs-Élysées, etterfulgt av flere etableringer i Printemps varehus og på Venstre bredd, samt starten på deres internasjonale eventyr med filialer i London, Genève, Monaco og Tokyo. I denne boken presenterer Philippe Andrieu, konditoren hos Ladurée, 100 av de mest kjente oppskriftene fra Ladurée.