I 'Afro-Vegan' tar den anerkjente kokken og matrettsaktivisten Bryant Terry for seg klassiske ingredienser og retter fra den afrikanske diasporaen, og fornye dem med over 100 kreative oppskrifter som vil imponere både veganere, vegetarianere og altetere. Terry kombinerer smaker fra afrikansk, karibisk og sørlig matkultur, og presenterer deilige retter som knuste poteter med erter og mais, smaksatt med chili-hvitløksolje, inspirert av den kenyanske retten irio. En annen spennende oppskrift er kanel-ømt hvete-bærsalat med tørkede aprikoser, gulrøtter og mandler, som har røtter i marokkansk tagine. Den kremete kokosnøtt- og cashew-suppen med okra, mais og tomater hyller en populær brasiliansk rett, samtidig som den inkluderer klassiske sørlige ingredienser. Crispy teff og grits-kaker med aubergine, tomater og peanøtter kombinerer den etiopiske kornsorten teff med steinmalte maisgryn fra det sørlige USA og den Nordafrikanske sausen zalook. Boken byr også på perfekt potluck-mat, som enkle, varme og intens smakfulle retter for enhver anledning.