Agriculture: A Very Short Introduction av Paul (Honorary University Fellow University of Exeter) Brassley, Richard (Director of Rural Business School
Produktbeskrivelse
Landbruket, en av de eldste menneskelige yrkene, praktiseres over hele verden med teknikker som spenner fra de mest tradisjonelle til de mest vitenskapelig avanserte. Uten landbruket ville vi sultet. Men hvor mange av oss forstår egentlig hva som skjer på de åkrene vi ser når vi kjører gjennom landskapet? Hvor ofte reflekterer vi over opprinnelsen til maten vi legger i handlevognen vår? I denne korte introduksjonen tar Paul Brassley og Richard Soffe oss med på en reise inn i jordbrukets verden og forklarer hva bønder gjør og hvorfor de gjør det. De begynner med den mest grunnleggende ressursen, jorden, og viser hvorfor den er avgjørende samt hvordan bønder kan øke dens produktivitet. Deretter beveger de seg videre til plantene og dyrene som vokser på denne jorden, og sporer forbindelsene mellom deres biologi og de ulike metodene bøndene bruker. Forfatterne avslutter med å se på noen av de kontroversielle problemene som dagens landbruk står overfor, inkludert bærekraft, innvirkning på dyrelivet og landskapet, dyrevelferdsspørsmål, samt effekten av klimaendringer.