I denne gripende og inspirerende memoaren tar Judith Jones oss med på en reise gjennom sitt liv, fra etterkrigstidens Paris til å bli en av de mest innflytelsesrike skikkelsene innen amerikansk kokebokpublisering. Jones, som brøt med den ensformige amerikanske maten, omfavnet de hverdagslige franske kulinariske skattene som hun oppdaget under oppholdet i Paris. Da hun kom tilbake til USA, skulle hun sette sitt preg på matverdenen ved å gi ut Julia Childs ‘Mastering the Art of French Cooking’. Dette markerer begynnelsen på en ny epoke innen matlaging, hvor Jones, sammen med sin ektemann Evan, utforsket de deilige nyansene av amerikansk kosthold. Hun publiserte verker fra noen av de mest prominente matlagnavnene i det 20. århundre, inkludert Julia Child, James Beard, M.F.K. Fisher, Claudia Roden, Edna Lewis og Lidia Bastianich. I tillegg til sine minner deler Jones også femti av sine favoritter av oppskrifter, hver med sin egen historie og nyttige tips. ‘The Tenth Muse’ er en uforglemmelig memoar som fanger essensen av en kvinne som var til stede i fødselen av den amerikanske matrevolusjonen og spilte en avgjørende rolle i å forme den.