Den niende utgaven av "Pediatric Nutrition" har blitt betydelig revidert og oppdatert av over 100 bidragsytere, og gir den nyeste evidensbaserte veiledningen om ernæringsproblemstillinger for nyfødte, spedbarn, barn og ungdommer. Boken utgjør den autoritative politikken fra AAP (American Academy of Pediatrics) om pediatrisk ernæring, og dekker temaer som ernæringsveiledning for alle pediatriske aldersgrupper; mikro- og makronæringsstoffer; næringsleveringssystemer; samt ernæringsproblemer knyttet til en rekke akutte og kroniske sykdommer, i tillegg til folkehelseproblemer som matsikkerhet, føderal regulering og mattrygghet. I denne niende utgaven finnes også viktige nye temaer som bærekraft, økologiske matvarer og genmodifiserte organismer (GMO). Veiledningene om fedme er oppdatert for å reflektere den nyeste AAP-politikken. Andre temaer inkluderer: Interaksjoner mellom næringsstoffer og gener, ernæring for spedbarn, ernæring for barn og ungdom, mikro- og makronæringsstoffer, næringsleveringssystemer, ernæring ved akutte og kroniske sykdommer, samt ernæringens rolle innen folkehelse.