Er kostholdet til våre forfedre nøkkelen til å forebygge, behandle og reversere mange tilfeller av overvekt, kransåresykdom, kreft, type 2-diabetes, metabolsk syndrom, Alzheimers sykdom, demens, aldersrelatert makuladegenerasjon og autoimmune sykdommer som multippel sklerose, revmatisk artritt, lupus, Crohns sykdom og ulcerøs kolitt? Kan dette kostholdet være både enkelt, effektivt og la oss spise oss mette? Svaret er ja til begge spørsmål. Boken presenterer et omfattende grunnlag av publisert og original forskning som fører til dyptgående konklusjoner: Overvekt, fedme og de fleste kroniske sykdommer kan enkelt forebygges ved å fjerne bearbeidede matvarer og vegetabilske oljer fra dietten. Tross den massive vitenskapelige støtten er rådene fra forfatterne enkelt og tilgjengelig. Ved å utelukke de mest skadelige bearbeidede produktene, kan vi både forebygge og reversere mange av de kroniske sykdommene som plager dagens samfunn.