I 'Andaza' deler den prisbelønte matforfatteren Sumayya Usmani en gripende fortelling om oppveksten sin i Pakistan og de sterke kvinnene som har påvirket henne gjennom livet. Fra tidlig alder var mat en døråpner for Sumayya, som lot henne uttrykke omsorg, kjærlighet og seg selv. Hun tilbrakte sine første åtte år til sjøs, med en far som var kaptein på handelskip og en mor som foretrakk å lage mat til familien på en liten elektrisk komfyr i lugarene, fremfor å spise med offiserene. Da familien flyttet til Karachi, opplevde Sumayya en indre konflikt mellom de samfunnsmessige forventningene til hva det innebar å være ung jente i Pakistan, og den kreative inspirasjonen hun fikk fra kjøkkenet, hvor hun så på sin mor og 'Nani Mummy' tilberede deilige måltider. Gjennom rike beskrivelser av dufter og smaker, inviterer Usmani leseren inn i sitt personlige kjøkken, der minner og tradisjoner flettes sammen i en hjertevarmende fortelling.