Animal Nutrition Science av Gordon (Dryden Animal Science Australia and University of Queensland Australia) Dryden
Produktbeskrivelse
Animal Nutrition Science er en omfattende lærebok som retter seg mot eldre bachelor- og masterstudenter. Boken gir en grundig innføring i de grunnleggende temaene innen dyrenæring, med en behandling som omfatter terrestriske dyr generelt. I motsetning til standardverkene innen dyrenæring dekker denne boken et bredere spekter av emner, inkludert ernæringsøkomi og utvikling av fôringsstiler. Den diskuterer også viktige næringsstoffer som mineraler, vitaminer og vann, samt deres ulike funksjoner. Boken belyser matkomposisjon og metoder for evaluering av fôr, samt prosessene for fordøyelse hos pattedyr og mikrober samt tilførsel av næringsstoffer til kroppen. Den tar opp kontroll og forutsigelse av matinntak, kvantitativ ernæring og formulering av rasjoner, samt metoder for å undersøke ernæringsproblemer. Andre viktige temaer inkluderer ernæringsgenomikk, forholdet mellom ernæring og miljø, samt metoder for fôrbehandling og dyrenes respons på bearbeidet mat. Den omfattende referanselisten gir et vitenskapelig fundament for teksten, og gir leserne veiledning for videre utforskning av emner av interesse.