Oppdag de delikate smakene fra det karakteristiske skandinaviske kjøkkenet i en vakker ny bok som fremhever en stadig mer populær - og sunn - måte å lage mat på. Boken inneholder 60 fristende svenske oppskrifter, som inkluderer regionale retter som stekte sennepssild, hjemmelaget blodpudding med ferske tyttebær og pancetta, reinsdyr-stroganoff, samt vafler med krydret blåbærkompott. Den byr også på en fascinerende oversikt over matens historie i Sverige og dets unike kjøkken, gir en ekspertguide til alle de autentiske ingrediensene, og veileder deg i hvordan du kan skaffe dem, samt bruke passende alternativer. I tillegg lærer du hvordan du forbereder og lager mat på tradisjonelt svenskt vis. Denne boka er et storslått kompendium om de kulinariske gledene i Sverige, og presenterer en fesselende fest av både mat og fotografi. Tradisjonell svensk matlaging er kraftig og basert på fisk (fersk fra Sveriges omfattende kystlinje og innsjøer), kjøtt (fra elg til reinsdyr) og poteter. Husmanskost, som betegner tradisjonell hverdagsmat, er eksemplifisert i flere av oppskriftene.