Eating Viet Nam: Dispatches from a Blue Plastic Table
Produktbeskrivelse
I boken 'Eating Viet Nam: Dispatches from a Blue Plastic Table' tar journalisten og bloggere Graham Holliday oss med på en fargerik og krydret gastronomisk reise gjennom Vietnam. Med et forord av den kjente programlederen Anthony Bourdain, fremstår dette som en underholdende og uvanlig reiseskildring. Holliday vokste opp i en liten by i det nordlige England og hadde i utgangspunktet ikke noe særlig interesse for reising. Alt forandret seg imidlertid da et bilde av Hanoi vekket en nysgjerrighet som førte ham halve kloden rundt. I stedet for å være en turist i et fremmed land, bestemte han seg for å leve i det. Som en vanlig fyr med en forkjærlighet for spennende mat flyttet han til Vietnams hovedstad for å jakte på ekte vietnamesiske måltider. 'Eating Viet Nam' skildrer hans eventyr i dette merkelige, men fascinerende landet, preget av uimotståelige dufter og smaker. Han utforsker bakgatene og boulevardene i Hanoi, der hjemmekokker setter opp griller og enkle boder som serverer lekre retter på blå plastmøbler. Gjennom sin reise risikerer han å pådra seg dysenteri, giardia og diaré, men oppdager samtidig et kulinarisk skattekammer som virkelig er utenom det vanlige.