Eating Viet Nam: Dispatches from a Blue Plastic Table
Produktbeskrivelse
I 'Eating Viet Nam' tar journalisten og bloggeren Graham Holliday oss med på en fargerik og krydret gastronomisk reise gjennom Vietnam. Denne underholdende og uvanlige reiseskildringen har forord av den anerkjente Anthony Bourdain. Holliday vokste opp i en liten by i Nord-England og hadde fra tidlig av lite interesse for reiser. Likevel, i tidlig voksen alder ble han fanget av et bilde av Hanoi, noe som vekket en nysgjerrighet som førte ham halve jorden rundt. I stedet for å være en turist i et fremmed land, var han fast bestemt på å oppleve kulturen på nært hold. Som en vanlig fyr med en forkjærlighet for spennende mat, flyttet han til Vietnams hovedstad og begynte sin søken etter ekte vietnamesisk mat. I boken dokumenterer han sitt eventyr i dette merkelige og fengslende landet, fylt med fortryllende dufter og smaker. Han utforsker bakgatene og boulevardene i Hanoi, der hjemmelagde måltider tilberedes på bærbare griller og enkle kafeer med blå plastmøbler serverer delikatesser. Underveis risikerer han sykdommer som dysenteri, giardia og diare i sin søken etter en kulinarisk skatt som er både uvant og fascinerende.