I en tid der salater stort sett bestod av isbergsalat med noen strimlede gulrøtter og et agurkestykke, hvis man var heldig, og grønnsaksider primært var poteter - om man ville ha dem bakt, moste eller gratinerte - har Grand Forks, North Dakota, vært et unikt samfunn som kombinerer det uventede. En liten by hvor professorer også er bønder, bønder tar på seg ulike roller som fotballtrener og alle har en forkjærlighet for hockey. I mer enn tjuefem år har en kvinne gitt innbyggerne i Grand Forks svarene de trenger: Marilyn Hagerty. Gjennom sin ukentlige spalte 'Eatbeat' i den lokale avisen, deler Marilyn sin kunnskap om alt fra de beste middagsalternativene som biff stroganoff på Pantry, til de beste rasteplassene som Big Sioux – kjent for sin lutefisklunsj. hun gir også innsikt i atmosfæren til byens første Taco Bell, som hun beskriver som 'en kjølig pastell-oase på en varm dag.' Med en stil som er både direkte og med en dose humor, kombinert med en oppriktig, men selvbevisst tilnærming, inspirerer Eatbeat leserne til å sette pris på de små tingene, som å tipse godt.