Hawker Fare: Stories & Recipes from a Refugee Chef's Isan Thai & Lao Roots
Produktbeskrivelse
Hawker Fare: Stories & Recipes from a Refugee Chef's Isan Thai & Lao Roots er en unik kokebok av James Syhabout, en anerkjent kokk med to Michelin-stjerner fra restauranten Commis. Denne boken presenterer en samling enkle oppskrifter som tar leseren med på en reise gjennom hjemmelagede thailandske og laotiske retter. Hawker Fare-restaurantet i San Francisco, også drevet av Syhabout, er et resultat av hans mangfoldige bakgrunn og opplevelser. Han ble født inn i to relaterte, men distinkte asiatiske kulturer, med røtter fra sin mors hjembygd i Isan, Thailand, og sin fars hjemland i Pakse, Laos. I 1981 landet han og hans familie i Oakland, i en flyktningkoloni som bestod av andre som hadde flyktet fra Vietnamkrigen. Syhabout avvek først fra sin kulturarv for å arbeide i Europa og bli klassisk utdannet kokk. Etter å ha oppnådd suksess med Commis, den eneste Michelin-stjernede restauranten i Oakland, innså han at det manglet noe i hans kulinariske reise – en gjenoppdagelse av mat fra hans barndom, som han nå deler med verden gjennom denne kokeboken. Hawker Fare-oppskriftene hedrer de kjære rettene som har vært en del av hans liv og familiehistorie, og viser frem den rike, smakfulle tradisjonen fra Isan og Laos.