Da den jødiske Aleppo-samfunnet migrerte fra den eldgamle byen Aleppo i dagens Syria til New York og latinamerikanske byer tidlig på 1900-tallet, brakte de med seg sin rike kjøkkenkultur og livlige tradisjoner. Dessverre var de fleste syriske oppskrifter og skikker ikke dokumentert, men ble overlevert muntlig fra eldre generasjoner. Poopa Dweck, en førsteklasses syrisk-jødisk amerikaner, har viet mye av sitt liv til å bevare og feire sitt samfunns mangeårige arv. I boken «Aromas of Aleppo» formidler Dweck både historien og kulturen til sitt samfunn gjennom deres bemerkelsesverdige mattradisjoner. Her presenteres mer enn 180 spennende oppskrifter, ledsaget av fortryllende bilder, samt beskrivelser av de unike skikkene som Aleppo-jødene følger under høytider og livssyklusher. Blant de uimotståelige oppskriftene finner vi Bazargan - en syrlig tamarind bulgursalat, Shurbat Addes - en fyldig rød linsesuppe med hvitløk og koriander, Kibbeh - syriske kjøttboller fylt med ris, og Samak b'Batata - bakt helfisk fra Midtøsten.