Noma har en unik posisjon som en av verdens beste restauranter, og det er en grunn til dette. Hver bit og hver rett overrasker og gleder, og gir en dyp tilfredsstillelse som er sjelden i restaurantverdenen. Pete Wells fra The New York Times har tidligere skrevet om de fantastiske smakene på Noma, og påpekert at 'sauser blir tilført så subtilt at du ikke legger merke til noe merkelig; du tenker bare at du aldri har smakt noe så bemerkelsesverdig i ditt liv.' I Noma 2.0 dykker René Redzepi dypt inn i restaurantenes magi gjennom skapelsen av nesten 200 retter, hver fotografert med spektakulær skjønnhet og detaljrikdom. Tittelen Noma 2.0 refererer til restauranten som ble gjenoppfunnet etter at den stengte dørene i 2018 for å flytte til sitt nye anlegg på den andre siden av vannet. Boken fokuserer på sann sesongbasert matlaging, fra viltkjøtt om høsten til nyplukkede erter om sommeren. Den legger stor vekt på å bruke lokale ingredienser og bygger en mattradisjon som er dypt forankret i sin egen plass og kultur. Noma 2.0 handler også om å forvandle det ordinære – en sopp, en grønnsak – til noe ekstraordinært.