At the King's Table: Royal Dining Through the Ages av Susanne Groom, Heston Blumenthal
Produktbeskrivelse
«Ved kongens bord: Kongelig bespisning gjennom tidene» tar deg med på en fascinert reise gjennom historien om kongelig mat og festligheter, fra de travle kjøkkenene i middelalderen til dagens uformelle middagsselskaper. Forfatter Susanne Groom, tidligere kurator ved Historic Royal Palaces, utforsker kostholdet til monarker fra Richard II til Elizabeth II. Vi får innblikk i de eksotiske dyrene som ble servert ved middelalderske hoff, den 48 dager lange pikniken som ble tilberedt for Henry VIII og Frans I av Frankrike ved Cloth of Gold-feltet, de romantiske middagene for Charles II og hans elskerinner, samt dronning Victorias forkjærlighet for barndommens matretter og Edward VIIs store appetitt. Boken belyser også kongelige bordmanerer, de tidligste kokebøkene, ansettelsen av flamboyante kokker, intriger blant utspekulerte kjøkkenansatte, samt de stadige endringene i helseråd som ble gitt til herskerne. I tillegg avslører boken hvordan det kongelige kostholdet har påvirket den gjennomsnittlige familiens middag. Med livlige anekdoter, fargerike karakterer, sjeldent viste illustrasjoner og menyer fra statlige banketter, gir dette verket et unikt perspektiv på matens rolle i monarkiets historie.