I "The Pedant In The Kitchen" tar forfatteren Julian Barnes leseren med på en humoristisk og praktisk reise inn i matlagingens verden. Pedantens mål er enkelt: han ønsker å lage velsmakende og næringsrik mat uten å risikere å forgifte vennene sine, samtidig som han ønsker å utvide sitt kulinariske repertoar sakte, men sikkert, og med glede. Som en streng kritiker av seg selv og andre innser han at han aldri vil bli en oppskriftsskaper, selv om han av og til kan tillate seg å øke mengden av en favorittingrediens. Han er i stedet en opphengt tilhenger av andres oppskrifter. Pedantens sanne pedanteri kommer til uttrykk når han stiller spørsmål ved oppskriftene og de som står bak dem. Hva menes egentlig med en 'klump'? Er en 'slug' større enn en 'gout'? Når går en 'dråpe' over til å bli et nedbør? Og hva er forskjellen på å skjære og hakke? Denne boken fanger Barnes' søken etter gastronomisk presisjon, en reise som både frister ham med Jane Grigson, frustrerer ham med Nigel Slater, og beroliger ham med Mrs Beetons viktorianske dyder. "The Pedant In The Kitchen" tilbyr perfekt trøst for alle som er fascinert av matlagingskunsten.