Taste: Surprising Stories and Science about Why Food Tastes Good
Produktbeskrivelse
Enten det er en varm ostesmørbrød servert med tomatsuppe, eller en saltet karamell dekket med mørk sjokolade, vet du når mat smaker godt. Nå får du en fantastisk innsikt i hvorfor vi elsker noen typer mat mens vi avviser andre. Barb Stuckey, en erfaren matutvikler som matvarebedrifter henvender seg til for å lage smakfulle nye produkter, deler sine kunnskaper om smakens verden. Gjennom engasjerende historier utforsker hun hvordan våre fem sanser samarbeider for å danne vår oppfatning av smak, og hvordan matopplevelsen kan endres for dem som har mistet lukte- eller smaksansen. Du vil få forståelse for hvorfor barn (og enkelte voksne) rynker på nesen av rosenkål, hvordan salt kan gjøre grapefrukt søt, og hvorfor du drikker kaffen svart mens partneren din foretrekker den med krem og sukker. Gjennom tankevekkende eksperimenter kan du avdekke din unike 'smakeprofil' og lære mer om hvordan din personlige preferanse for smak har utviklet seg.