I 'The Blending Book' presenterer den banebrytende ernæringsforskeren Ann Wigmore et enkelt og effektivt program for å utnytte maksimalt næringsinnhold fra matvarer uten å påføre tarmene stress. Ved å blande ubehandlede matvarer, altså ved å lage dem flytende, kan vi frigjøre en betydelig mengde livsviktige enzymer, vitaminer og mineraler. Wigmore har observert at det moderne kostholdet vårt påfører fordøyelsessystemet et enormt press, noe som over tid kan føre til en rekke helseproblemer, fra mageplager til degenerative sykdommer. Konkurransen om å assimilere de nødvendige næringsstoffene vi er avhengige av for å opprettholde daglige funksjoner, reduseres også. 'The Blending Book' gir oss et solid system for enkelt å forbedre vår helse. Boken begynner med å undersøke de utfordringene som ligger i vår spisevaner. Den tar for seg kostholdet vårt, matvanene våre, vår indre struktur og relaterte helseproblemer. Videre gir den praktiske løsninger for hvordan vi kan optimalisere vår ernæring.