Edna Lewis er en anerkjent amerikansk kokk, og hun ble nylig hedret med utgivelsen av et frimerke fra det amerikanske postvesenet. Hun regnes som en av de største amerikanske kokkene, og hun har spilt en avgjørende rolle i å gjenopplive den glemte kunsten av raffinerte sørstatsretter. Den berømte kokken James Beard uttalte en gang: 'Edna Lewis får meg til å ville gå rett inn i kjøkkenet og begynne å lage mat.' Gjennom sin karriere har Lewis mottatt mange priser, og hun ble ofte omtalt som 'Grande Dame of Southern Cooking' samt 'Sørens svar på Julia Child.' Lewis, som levde fra 1916 til 2006, hadde også et bemerkelsesverdig liv. Hun ble født og oppvokst i det landlige Virginia, i et område kalt Freetown, hvor hun lærte å lage mat fra sin utvidede familie, inkludert besteforeldre som hadde vært slaver. 'The Edna Lewis Cookbook', hennes debutbok utgitt i 1972, inneholder over 100 oppskrifter, organisert i menyform og inndelt etter årstidene: vår, sommer, høst og jul. Boken fokuserer hovedsakelig, men ikke utelukkende, på sørstatsmat, og gir leserne en smakfull reise gjennom Edna Lewis’ kulinariske verden.