I et helgeopphold i Paris satte Elizabeth Bard seg ned til lunsj med en kjekk franskmann – og dro aldri hjem igjen. Var det kjærlighet ved første blikk? Eller var det kanskje måten kniven hennes gled lett gjennom pav au poivre, med den rosa saften fra biffen som samlet seg i den smøraktige pepper sausen? "Lunch in Paris" er en memoar om en ung amerikansk kvinne som blir fanget opp i to lidenskapelige kjærlighetsforhold – ett med sin nye kjæreste, Gwendal, og det andre med det franske kjøkken. Med kofferten pakker hun for et nytt liv i verdens mest romantiske by, hvor Elizabeth kastes inn i en verden av travle utendørs markeder, moderne bistroer og slanke femme fatales. Hun lærer seg å flå sin første fisk (med litt hjelp fra Jane Austen), lindre lengselen etter hjemmet (med heving av en sjokoladesoufflé) og utvikler en fascinasjon for sin lokale slakter (som har en uimotståelig likhet med Matt Dillon). Elizabeth oppdager at jo dypere hun dykker inn i den franske matlagingen, desto mer begynner Paris å avsløre seg for henne.