I "Bahari" tar den britiskfødte Omani-Zanzibari kokken Dina Macki oss med på en unik kulinarisk reise gjennom Oman, et av de få kokebøkene skrevet av en omskåland kokk. Navnet "Bahari", som betyr 'hav' på swahili, gjenspeiler den rike matkulturen preget av Oman's uendelige kystlinjer og komplekse maritime historie. Her finner vi innflytelser fra Pakistan, Iran, India, den swahili-kysten og Portugal. Denne boken inneholder mer enn 90 oppskrifter på kjøtt, fisk, grønnsaker, hjemmelagde brød og dipper, samt desserter og drikkevarer. Gjennom denne økokturen i Oman og Zanzibar avdekker Macki regionale delikatesser og gjenskaper matkulturen fra sin egen arv. I tillegg til de fengslende oppskriftene, vever hun inn historiene bak ingrediensene som gir en dypere forståelse av Omani matlaging. "Bahari" er en uimotståelig invitasjon inn i Mackis kjøkken, hvor hun viser hvordan vi kan lage utsøkte Omani-retter hjemme.