Bakerboka av André Løvaas, Anette Moldestad, Anne Kjersti Uhlen, Erlend Løken Volden
Produktbeskrivelse
Bakerboka er en omfattende lærebok for VG2 Baker og Konditor samt VG3 Bakerfaget, som dekker alle kompetansemålene innen bakerfagene ifølge den nyeste læreplanen fra 2021. Denne boken gir både teori og praktisk kunnskap som er nødvendig for å kunne arbeide som baker. Boken er strukturert i to hoveddeler: en del der ulike råstoffer i bakeriet blir grundig utforsket, og en annen del som fokuserer på produksjonsmetoder. Forfatterne analyserer hvordan kvalitet og smak i det ferdige produktet kan forbedres ved optimal utnyttelse av råstoffenes egenskaper. Hensikten med Bakerboka er å ruste elever og lærlinger til å arbeide selvstendig, ta informerte valg og drive bransjen fremover mot en bærekraftig fremtid. I tillegg tilbys både 'Konditorboka' og 'Trygg mat, bransje og arbeidsliv' som supplementer for VG2 Baker og Konditor. Læremiddelet er utviklet i samarbeid med Baker- og konditorbransjens landsforening, med støtte fra utdanningsdirektoratet.