The Mushroom Hunters: A Hidden World of Food, Money, and (Mostly Legal) Adventure
Produktbeskrivelse
«En vakkert skrevet skildring av menneskene som samler inn og distribuerer ville sopp . . . mat- og naturbeskrivelser av ypperste klasse.» – Eugenia Bone, forfatter av Mycophilia. «En livlig fortelling . . . Cook leverer] levende og filmatiske scener på hver side.» – The Wall Street Journal. I de mørke hjørnene av Amerikas skoger vokser kulinariske skatter. Kokkene betaler gjerne svindyre beløp for å inkludere disse unnvikende og sjarmerende ingrediensene i menyene sine. Enten det gjelder å forskjønne en filet mignon med røykfylte moreller eller å raspe luksuriøse hvite trøfler over pasta, har de mest elegante restaurantene i landet nå tatt inn en av naturens siste, virkelig ville matvarer: de ukultiverte og ustyrlige soppene. Soppjegerne derimot, er et hardbarket folk. De lever i villmarken og følger årstidene. Drevet av gullfunnsdrømmer, frakter de imponerende mengder sopp fra skogen for kontanter. Langdon Cook dykker ned i denne sky kulturen, og rapporterer fra både landlige utkanter og storbyrestauranter.