I 'Barnematrevolusjonen' utfordrer Maja Skogstad våre matvaner fra første måltid. Ofte blir vi bombadert med anbefalinger om søte og ultraprosesserte varer som kjøp-grøt, og det hevdes påstått at de er viktige for å unngå jernmangel hos barna våre. Men hva skjer egentlig bak de lokkende begrepene som 'rik på fullkorn', 'jernrik' og 'mindre sukker'? Skogstad avdekker hvordan disse påstandene ofte brukes for å gi en falsk fremstilling av helsevennligheten til en rekke ultraprosesserte produkter, mens de naturlige og næringsrike alternativene forblir uten oppmerksomhet. Dette har resultert i at hele 60 % av nordmenns innkjøp består av ultraprosessert mat, en utvikling som er knyttet til mange av de vanligste sykdommene i samfunnet, inkludert overvekt. Skogstad gir deg verktøyene til å forbedre kostholdet til barnet ditt. Med fokus på bevissthet og informerte valg, motiverer hun til å skape sunne matvaner som varer livet ut. Boken gir praktiske råd om hvordan man kan navigere matjungelen, slik at man lærer å stole på kilder og bli kritisk til markedsføring. Skogstad minner oss om at det aldri er for sent å endre vaner – barns smak er foranderlig, og med den rette tilnærmingen kan vi gi dem et sunnere forhold til mat.