Vi fødes ikke med en medfødt forståelse av hva vi skal spise; som altetere må vi hver og en finne ut av dette selv. Fra barndommen og fremover lærer vi hva en 'portionsstørrelse' er, og hvor søtt er 'for søtt'. Vi lærer å sette pris på grønnsaker – eller kanskje ikke. Men hvordan foregår denne læringsprosessen? Hva er opprinnelsen til vår smak? I "First Bite" tar den prisbelønte matforfatteren Bee Wilson oss med på en fascinerende reise gjennom den nyeste forskningen innen matpsykologi, nevrovitenskap og ernæring. Hun avdekker hvordan våre matvaner formes av en rekke faktorer, som familie og kultur, minner og kjønn, sult og kjærlighet. Gjennom sine beskrivelser reiser Wilson verden rundt og introduserer oss for mennesker som kun kan spise mat i en bestemt farge; krigsfanger som lengter etter sin mors eplekake; en ni-åring som lider av anosmi og ikke har noe minne om smaken av morens mat; småbarn som kun vil spise pølser og toast med ost; samt forskere og leger som har utviklet nye og effektive metoder for å forstå disse komplekse prosessene.