«Stephens' Book of the Farm Edwardian Farm Edition» er et omfattende verk på hele 1176 sider som grundig utforsker alle aspekter av både gårdsavlinger og husdyrhold i den edvardianske perioden. Dette er det mest komplette verket av sitt slag, og det fungerer som en uvurderlig kilde til informasjon. Seksjonen om husdyr gir en inngående omtale av mange forskjellige hesteraser, inkludert ponni og esler, samt storfe, sauer, geiter og fjærfe. Hver rase blir nøye beskrevet med hensyn til historie, karakteristikker, stell, avl og utstilling, i tillegg til en generell oversikt over dyrehold, vanlige sykdommer blant husdyr, samt remedier for disse. Også relevante emner som gårdsplager og produktene fra dyrene - alt fra kjøtt og melk til ull og honning - blir dekket. Det finnes også kapitler om sauhunder som ikke overses. Når det gjelder gårdsavlinger, tar boken for seg alle britiske kornsorter, bønner og erter, poteter, humle, lin, neper og fôrvekster for storfe med tilsvarende detaljrikdom, sammen med såkalte 'biavlinger', som omfatter grønnsaker i moderne forstand. I tillegg til stoffet som er spesifikt om avlinger og husdyrhold, inneholder verket betydelig bakgrunnsinformasjon, inkludert en oppsummering av sesongene og de sesongmessige oppgavene, samt en grundig analyse av de nylige eksperimentene fra perioden.