I boken "The School of Essential Ingredients" følger vi en gruppe på åtte studenter som deltar i kokkekurs hos Lillian, en dyktig og lidenskapelig kokk. Hver måned, på en mandagskveld, samles de i restauranten hennes for å utforske kunstformen ved å lage mat. Blant deltakerne finner vi Claire, en ung kvinne som navigerer den nye tilværelsen som mor; Tom, en advokat som har mistet noe uvurderlig; Antonia, en italiensk kjøkkendesigner som prøver å tilpasse seg livet i Amerika; og det velkjente paret Carl og Helen, hvis langvarige ekteskap skjuler overraskelser som ingen kunne forutsett. Selve kurset handler ikke bare om å lære seg matlagingens teknikker, men også om å avdekke livets dypere betydninger gjennom matlaging. Deltakerne oppdager raskt at de er på jakt etter mer enn kun oppskrifter; de ønsker å finne en meningsfull oppskrift på livet. Gjennom de rike aromaene, smakene og teksturene av de rettene de skaper, opplever de en transformasjon som strekker seg langt utover kjøkkenet. Boken tilbyr en gripende og velsmakende opplevelse som berører både hjerte og sinn.