Skottland er kjent for sin rike baketradisjon, og i denne oppfølgeren til The Scottish Vegan Cookbook finner du alle oppskriftene du trenger for å lage veganske versjoner av klassiske skotske brød, småkaker, fruktkaker, terter og kaker. Boken begynner med en oversikt over nødvendige ingredienserstatninger for melk, smør og egg, i tillegg til alternative søtningsmidler, krydder og meltyper. Den gir deg også oppskrifter på grunnleggende elementer som sitronkurv, søt fullkornsdeig, pisket krem og saltet dadelkaramell - oppskrifter du kan bruke igjen og igjen. De følgende seksjonene dekker småkaker, fra Abernethy småkaker til shortbread; brød, boller, havrekaker og fruktkaker - inkludert baps, barm loaf og den berømte Selkirk Bannock. Videre seksjoner inkluderer kaker som Dundee Cake og klebrig ingefærbrød; scones; terter - som Border Tart og Ecclefechan Tart - og til slutt brettkaker som flapjacks og tiffin. Boken avsluttes med forslag til hvordan du kan holde ditt eget 'Cookie Shine'.