«Afternoon Tea: A History» undersøker utviklingen av måltidet ettermiddagste, og går dypere enn den populære fortellingen om hertuginnen av Bedford sine samlinger for ettermiddagste. Julia Skinner skiller nøye mellom fakta og myter rundt måltidet og plasserer historien om ettermiddagste i sine historiske kontekster. Boken anerkjenner at fødselen og utviklingen av et måltid aldri skjer i et vakuum, og setter til side de allerede veldokumenterte samtalene omkring te-etikk. I stedet utforsker den de sosiale kontekstene som gjorde måltidet mulig og populært, og hvordan det utviklet seg fra å være en liten del av befolkningen til en utbredt og elsket fenomen. Etter å ha nesten dødd ut på slutten av 1900-tallet, opplevde ettermiddagste en ny oppblomstring i det 21. århundre. Ettermiddagste har sitt opphav under den britiske imperiets mest aggressive ekspansjon, og som sådan ble måltidet overført til nye kontinenter sammen med kolonistyrkene. Boken utforsker hvordan dette skjedde.