Agri-Food and Rural Development tar for seg de betydelige endringene som har skjedd innen landbruk, matproduksjon og utvikling av rurale områder de siste årene. Med globaliseringen av komplekse matsystemer har det oppstått økt konkurranse og reduserte statlige subsidier, samtidig som bekymringer knyttet til kvalitet, produksjonsmengde og miljø har blitt mer fremtredende. I lys av disse utfordringene søker matindustrien etter innovative løsninger og bærekraftige praksiser. Boken undersøker nyere forskning for å forstå og fremme bærekraftige matsystemer. Gjennom en rekke internasjonale casestudier analyseres ulike modeller for rural utvikling i matproduksjon, og konsekvensene for en bærekraftig fremtid belyses. Boken takler også fremtidige utfordringer og foreslår nye strategier for utviklingen av agri-food-sektoren i en verden som raskt overstiger sine ressurser. Med sin ambisiøse tilnærming, skrevet av en ledende ekspert på området, gir denne studien et viktig nytt perspektiv på debatten omkring agri-food og rural utvikling.