Maten har spilt en sentral rolle i feiringen av julen, fra sine forhistoriske røtter til dagens tradisjoner. I boken "Christmas Food and Feasting" blir leserne tatt med på en reise gjennom julematens rike historie, der tradisjon, nostalgi, innovasjon, symbolikk og overdådighet forenes rundt festbordet. Boken utforsker utviklingen av det festlige måltidet, som har mottatt innflytelser fra hedenske ritualer, middelalderske skikker, tidlig moderne innovasjoner, romantikken fra viktoriansk tid, samt dagens kommersialisme. Mens den også peker på globale tradisjoner, har boken et spesielt fokus på hvordan det britiske julemåltidet har utviklet seg, både på de hjemlige øyer og i utlandet. Den ser nærmere på opprinnelsen, formen og strukturen til dagens britiske julemiddag, med sitt klassiske menyutvalg og ikoniske festretter og -drikker. Videre fortelles historien om hvordan dette måltidet spredte seg over hele Det britiske imperiet og ble en del av kulturen i områder som er nært knyttet til den britiske diasporen. I disse regionene, spredt over hele kloden, er det en viktig del av å bevare tradisjoner.