"Cooking with the Bible" tilbyr en smakfull opplevelse for kropp, sinn og sjel, og introduserer moderne kokker for oppskrifter på atten måltider omtalt i den jødisk-kristne bibelen. Hver kapittel begynner med menyen for et biblisk festmåltid, etterfulgt av en kort essay som beskriver den teologiske, historiske og kulturelle betydningen av festmåltidet. Deretter presenteres separate oppskrifter for rettene som serveres, samt ytterligere kommentarer om hver rett, tilberedningsmetodene som ble brukt i bibelsk tid, og hvordan retten ble servert. Siden bibelsk tid har det jødisk-kristne livsstilen vært sentrert rundt måltider. Det å vise gjestfrihet både mot venner og fremmede ble sett på som et guddommelig påbud, og en invitasjon til å spise sammen var hellig. Bibelen er fylt med historier om måltider, fra enkle retter laget for å mette uventede gjester, til storslåtte festmåltider som ble omhyggelig forberedt for å glede mange gjester over flere dager. "Cooking with the Bible" tar for seg atten av disse måltidene.