Boken "Leftovers" av Eleanor Barnett gir en underholdende og innsiktsfull historisk fremstilling av matkonservering og matsvinn i Storbritannia, fra 1500-tallet og frem til i dag. Barnett dykker ned i de mange geniale metodene våre forfedre benyttet for å forlenge matens holdbarhet, fra bevaringsteknikker til kulinarisk gjenbruk av rester og resirkulering av matrester. Med et bredt historisk perspektiv tar boken for seg alt fra ledelsen av husholdninger i Tudor-tiden til de banebrytende oppfinnelsene innen matkonservering under den industrielle revolusjonen, inkludert hermetikk og kunstig nedkjøling. Videre belyser den utviklingen av folkehelseinitiativer og organisert innsamling av matsvinn i den viktorianske tiden, statlige kampanjer for økonomisk spising under begge verdenskriger, samt politikken rundt mat- og emballasjesvinn i vår moderne, bærekraftige æra. "Leftovers" gir et innblikk i hverdagen til vanlige mennesker i fortiden, og avdekker hvordan faktorer som religiøse overbevisninger, klasseidentiteter og kjønnsroller har formet holdninger til mat og forbruk gjennom historien.