I "Milk" tar Mark Kurlansky leserne med på en reise gjennom melkens fascinerende kulturhistorie. Dette er Kurlanskys første globale matbok siden hans bestselgere "Cod" og "Salt". Boken utforsker den rike fortellingen om melk og meieriprodukter, vevd inn med oppskrifter som beriker forståelsen av melkens mangfold. Melkens betydning strekker seg langt tilbake i tid, til da mennesker begynte å domestisere dyr for over 10 000 år siden. Fra morsmelkens essensielle næring til melk fra andre pattedyr, har melk alltid vært en sentral del av menneskelig kosthold. I dagens samfunn er melk episkenter for flere aktuelle debatter knyttet til matpolitikk, inkludert industrielle oppdrett, dyrevelferd, genmodifiserte organismer (GMO) og lokalt produsert mat. Befolkninger som kjemper for rå melk, stiller også spørsmål ved pasteuriseringens praktisering. Med Kurlanskys rike historiske perspektiv belyses melkens betydning i kulturell utvikling, religion, ernæring, politikk og økonomi, og leseren oppfordres til å reflektere over melkens plass i vår moderne verden.