Hvorfor spiser vi ikke mer grønnsaker? De er ikke bare sunne, men også rimelige og ikke minst deilige. I sin strålende bok argumenterer Hugh Fearnley-Whittingstall for at vi bør inkludere mer av de gode grønnsakene i kostholdet vårt. Med et vell av smakfulle oppskrifter gir han leserne både inspirasjon og praktiske løsninger for å bruke grønnsaker på kreative måter. Blant oppskriftene finner vi en varm salat med grillet squash, sitron, hvitløk, mynte og mozzarella, samt en vinterlig couscoussalat med urter og valnøtter. Andre fristende retter inkluderer reddiker med smør og salt, sitronbasert guacamole, linguine med mynte- og mandelpesto og cherrytomater, og baby gulrot-risotto. Fearnley-Whittingstall byr også på nye potetgnocchi, sommerwok med grønnsaker, ingefær og sesam, samt en vinterwok med rosenkål, shiitake sopp og femkrydder. I tillegg inkluderer boken en ostetomat tart, vårløk galette, stekte potetbiter med merguez-krydder og krydret yoghurt, samt indiske bubble and squeak, eggerøre med asparges og sitron, tomatgazpacho, erte- og persillesuppe, ovnsbakte squashbiter, baba ganoush, rødbet hummus, spinat-pasties og grillet mais. Med all denne variasjonen er det enkelt å forstå hvorfor Fearnley-Whittingstall oppfordrer oss til å omfavne grønnsakene på en ny og spennende måte.