I vår moderne tid er hastighet essensen av det som kjennetegner hverdagen, men våre stadig raskere livsstiler skaper ofte uro og tvil om hvordan vi egentlig skal leve i dagens verden. Boken "Slow Living" tar for seg filosofien og politikken bak 'slowness', og undersøker utviklingen av Slow Food til en global, 'økologisk-gastronomisk' bevegelse. Slow Food, som har sine røtter i Italia, fokuserer ikke bare på bevaring av tradisjonelle matretter og bærekraftig landbruk, men også på gleden ved mat og en langsommere livsopplevelse generelt. Forfatterne Craig og Parkins argumenterer for at langsom livsstil er et komplekst svar på globaliseringens påvirkninger. De kobler etikk med nytelse, det globale med det lokale, som en del av en ny vektlegging av hverdagslivets betydning innen dagens kultur og politikk. "Det globale hverdagslivet" er ikke bare en enkel fortelling om hastighet og geografisk omlegging. Snarere forhandler vi alle med forskjellige tidsrammer og rom som gjør kvaliteten på livet og en 'levemåte-etikk' til stadig mer presserende spørsmål. Denne innovative boken viser hvordan langsomhet kan være en vei til berikelse i hverdagen.